Αυτό το υπέροχο σπιτικό λικέρ βύσσινο είναι μια τέλεια ισορροπία γλυκών και ξινών γεύσεων. Φτιαγμένο με φρέσκο βύσσινο και μια νότα αλκοόλ, είναι μια υπέροχη προσθήκη στη συλλογή των ποτών σας. Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τη δική σας παρτίδα γευστικού λικέρ βύσσινο.
Συστατικά:
- 500 γραμμάρια φρέσκα βύσσινα
- 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 ml βότκα (τουλάχιστον 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 γαρύφαλλα
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε καλά τα φρέσκα βύσσινα και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
- Τοποθετήστε τα κεράσια σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο ή αεροστεγές δοχείο.
- Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη στο βάζο, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στα κεράσια.
- Θρυμματίστε απαλά το ξυλάκι κανέλας και το γαρύφαλλο και προσθέστε τα στο βάζο.
- Ρίξτε τη βότκα πάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να είναι εντελώς βυθισμένα. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερη βότκα για να τα καλύψετε εντελώς.
- Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Τοποθετήστε το βάζο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, όπως ντουλάπι ή κελάρι, και αφήστε το να εγχυθεί για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θυμηθείτε να ανακινείτε απαλά το βάζο κάθε λίγες μέρες για να βελτιώσετε τις γεύσεις.
- Μετά την περίοδο έγχυσης, στραγγίστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο ή τυρί σε ένα καθαρό δοχείο, πετάτε τα κεράσια και τα μπαχαρικά.
- Εάν θέλετε, μπορείτε να στραγγίσετε το λικέρ άλλη μια φορά για να εξασφαλίσετε διαύγεια χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο καφέ ή μια στρώση από τυρόπανο.
- Μεταφέρετε το λικέρ σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια ή διακοσμητικά δοχεία για αποθήκευση.
- Αφήστε το λικέρ να ωριμάσει για άλλους δύο μήνες για να μαλακώσουν οι γεύσεις. Όσο περισσότερο παλαιώνει, τόσο πιο απαλή και πιο ανεπτυγμένη θα είναι η γεύση.
- Μόλις ωριμάσει πλήρως, το σπιτικό σας λικέρ βύσσινο είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Σερβίρετε το παγωμένο πάνω από πάγο, χρησιμοποιήστε το ως μίξερ σε κοκτέιλ ή συμπεριλάβετέ το σε επιδόρπια για μια απολαυστική έκρηξη γεύσης κερασιού.
Σημείωση: Θυμηθείτε να καταναλώνετε τα αλκοολούχα ποτά υπεύθυνα και με μέτρο.
Απολαύστε!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;