Ποιος είναι αυτός που μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλοφτιαγμένο burger; Τώρα το καλοκαίρι όμως έχουμε περισσότερη διάθεση για πειραματισμό με θαλασσινά και αποφεύγουμε το πολύ κρέας. Ας φτιάξουμε, λοιπόν, σήμερα ένα λαχταριστό fish burger που αποτελεί ιδανική εναλλακτική για οικογένειες με παιδιά.
Τι θα χρειαστείς:
- Φιλέτο όποιου λευκού ψαριού προτιμάς (π.χ. μπακαλιάρο)
- Panko bread ή τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- Καπνιστή πάπρικα
- Κρεμμύδι σε σκόνη
- Σκόρδο σε σκόνη
- Πιπέρι Cayenne
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαρούλι
- ντομάτα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Ψωμάκια για burger ή brioche
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε το φιλέτο του ψαριού με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε. Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτοντας πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι Cayenne και τα χτυπάμε για να ανακατευτούν. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και πανάρουμε το ψάρι καλά και από τις δύο μεριές. Το μεταφέρουμε σε καθαρό πιάτο και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει. Στη συνέχεια τηγανίζουμε το ψάρι. Χρειάζεται 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Αν θέλουμε ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και ξεκινάμε να φτιάξουμε το burger. Συνοδεύεται ιδανικά με μαγιονέζα και τηγανιτές πατάτες.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.