Η BBQ αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο διαδεδομένες σάλτσες που χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε τα ψητά μας. Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το κοτόπουλο αλλά και άλλα κρέατα όπως το χοιρινό. Συνήθως την αγοράζουμε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ, όμως είναι αρκετά εύκολο να την παρασκευάσουμε και στο σπίτι. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια πως να παρασκευάσεις τη δική σου barbeque sauce με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου.
Υλικά
2 φλ. κέτσαπ
1 φλ. νερό
1/2 ξίδι
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντάς τα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 1 ώρα. Δεν κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Αν την προτιμάμε καυτερή, προσθέτουμε μπούκοβο ή ταμπάσκο.
Διαβάστε επίσης:
Μπιφτέκια γαλοπούλας με μανούρι | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.