Οι σπιτικές μπάρες φρούτων είναι η ιδανική λύση για ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να προσαρμοστούν στις γεύσεις και τις προτιμήσεις σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να τις φτιάξουμε!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (π.χ. βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες)
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή άλλοι ξηροί καρποί της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Κόψτε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη.
  2. Ανάμειξη: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  3. Συνδυασμός Υλικών: Ρίξτε το μείγμα μελιού-φυστικοβούτυρου πάνω από τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
  4. Σχηματισμός Μπαρών: Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και απλώστε το μείγμα στο ταψί. Πιέστε το μείγμα με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγές και ομοιόμορφο.
  5. Ψύξη: Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
  6. Κοπή και Σερβίρισμα: Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και κόψτε το σε μπάρες. Διατηρείστε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Μπάρες βρώμης για τη δουλειά και το σχολείο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.