Αν δεν έχετε μάθει πώς να φτιάχνετε τα δικά σας σπιτικά νάτσος, αυτή είναι η στιγμή σας. Εδώ βλέπετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το τέλειο σνακ για τους πεινασμένους συντρόφους σας που βλέπουν μπαλίτσα.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • ½ 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
  • 200g ελαφρά αλατισμένα τσιπς τορτίγιας καλαμποκιού
  • 150g τσένταρ, τριμμένο
  • 100g ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • κόλιανδρος (προαιρετικά)
  • τσίλι σε φέτες (προαιρετικά)
  • κρέμα γάλακτοςΑρχή φόρμας

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι, την πάπρικα, το κύμινο και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει το κρέας.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ζεσταθούν τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στρώνουμε τη βάση ενός πυρίμαχου ταψιού 1,5 λίτρου ή ταψιού ψησίματος με μία στρώση τσιπς τορτίγιας, στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μείγμα βοείου κρέατος, μετά το μισό τσένταρ και τα μισά ντοματίνια. Προσθέστε μια δεύτερη στρώση τσιπς τορτίγιας και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο μοσχάρι και το τυρί. Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Βγάζετε τα νάτσος από το φούρνο και προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε. Σερβίρουμε ζεστό με την κρέμα γάλακτος και τις φέτες λάιμ.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πώς να φτιάξεις ποπ κορν με τυρί Cheddar στο air fryer!