Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν να φτιάξεις τα δικά σου nachos στο σπίτι; Αυτά τα τραγανά, αλμυρά τριγωνάκια που συνδυάζονται τέλεια με guacamole, σάλτσα ντομάτας ή απλώς… την τηλεόραση και την αγαπημένη σου σειρά. Ε λοιπόν, ήρθε η στιγμή να γίνεις εσύ ο master του σνακ και να φτιάξεις ντορίτος με τα χεράκια σου – χωρίς συντηρητικά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου και με γεύση που τα βάζει κάτω τα έτοιμα. Έτοιμη να τους εντυπωσιάσεις όλους;
Υλικά για τη βάση
- 4 τορτίγιες (καλαμποκιού ή αλεύρου – ό,τι προτιμάς)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το καρύκευμα “τύπου nachos”
- 1 κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- 1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι (ή καγιέν, αν τα θες spicy)
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για cheesy έκδοση)
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
- Κόψε τις τορτίγιες σε τριγωνάκια (σαν πίτσα – κάθε τορτίγια σε 6 ή 8 κομμάτια).
- Άπλωσέ τα σε ταψί με λαδόκολλα, χωρίς να ακουμπά το ένα πάνω στο άλλο.
- Άλειψε ελαφρά με ελαιόλαδο κάθε κομμάτι και πασπάλισε με το μείγμα των μπαχαρικών.
- Ψήσε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά (πρόσεχε, καίγονται εύκολα!).
- Άφησέ τα να κρυώσουν – γίνονται ακόμα πιο τραγανά μόλις κρυώσουν.
Tips για ντιπ
- Guacamole, sour cream ή salsa είναι οι απόλυτοι συνοδοί.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγη σκόνη τυριού nacho (αν βρεις σε καταστήματα με μπαχαρικά), για 100% εμπειρία nachos.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply