Αν έχετε δοκιμάσει μόνο τα έτοιμα marshmallows, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε πόσο πιο νόστιμα είναι τα σπιτικά! Η παρασκευή τους μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά με λίγα υλικά και λίγο χρόνο, θα έχετε αφράτα, μαλακά marshmallows που λιώνουν στο στόμα. Ιδανικά για σοκολάτα, καφέ ή ακόμα και για να συνοδεύσουν το αγαπημένο σας γλυκό!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
  • 3/4 φλιτζανιού νερό, χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Λίγη ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115°C (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
  3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Με ένα μίξερ χειρός ή σταθερό, χτυπάμε το μείγμα στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και αφήνουμε να στεγνώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε τα marshmallows σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ για να μην κολλάνε.

Απολαύστε τα σπιτικά σας marshmallows σκέτα ή προσθέστε τα στο ρόφημα της επιλογής σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.