Αν ψάχνεις έναν τρόπο να μετατρέψεις ένα “παιδικό” φαγητό σε απόλυτο comfort meal για όλη την οικογένεια, ή ακόμα και για ένα girly βραδινό με φίλες, τότε αυτά τα σπιτικά fish fingers είναι ό,τι πρέπει! Τραγανά, νόστιμα, υγιεινά και σερβιρισμένα με σπιτική σως και πατατούλες φούρνου από γλυκοπατάτα, θα γίνουν το νέο σου αγαπημένο βραδινό.
Υλικά
- 4 γλυκοπατάτες (800γρ. συνολικά)
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
- 1–2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (περίπου 80γρ.)
- 15γρ. τριμμένο τσένταρ ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 4 φιλέτα σολομού ή μπακαλιάρου, χωρίς πέτσα και κόκαλα (120γρ. το καθένα)
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 4 γεμάτες κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μαρούλι τύπου Little Gem
- 4 ψωμάκια σάντουιτς (τύπου submarine)
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα).
- Καθάρισε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψ’ τες σε χοντρές ροδέλες ή πατατάκια (αν έχεις πριονωτό μαχαίρι, ακόμη καλύτερα!). Άπλωσέ τες σε μεγάλο ταψί, ρίξε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα, και πρόσθεσε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και ψήσε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα πιάτο βάλε το αλεύρι και σε ένα μπολ χτύπα το αυγό. Στο μπλέντερ βάλε το ψωμί, το τυρί (αν βάλεις), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και χτύπα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ρίξε τα σε ένα ταψί.
- Κόψε τα φιλέτα ψαριού κατά μήκος στη μέση. Πέρασε τα κομμάτια πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό (άφησε να στραγγίξει το περιττό) και τέλος στα ψίχουλα. Τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα. (Μπορείς να τα καταψύξεις σε αυτό το στάδιο, για μελλοντική χρήση!)
- Όταν απομένουν 15 λεπτά στο ψήσιμο των γλυκοπατατών, βάλε και τα fish fingers στον φούρνο. Αν είναι φρέσκα, ψήσε για 15 λεπτά· αν είναι κατεψυγμένα, χρειάζονται 20 λεπτά.
- Ανάμειξε την κέτσαπ με το γιαούρτι για να φτιάξεις γρήγορη σως Marie Rose. Ψιλόκοψε το μαρουλάκι και κόψε τα ψωμάκια στη μέση.
- Στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού άπλωσε μια κουταλιά σως, βάλε λίγη σαλάτα και 2 fish fingers. Κάλυψε με το επάνω ψωμάκι και σέρβιρε με τις ψητές γλυκοπατάτες στο πλάι.
Καλή απόλαυση — και μην ξεχάσεις να συνοδέψεις το πιάτο με λεμονάδα ή παγωμένο τσάι για το απόλυτο comfort meal moment!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply