Το burger ανήκει στις ωραιότερες λιχουδιές της παγκόσμιας κουζίνας. Αμερικανικής προέλευσης και έμπνευσης που δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει δοκιμάσει και στη συνέχεια αγαπήσει, λατρέψει, αναζητήσει… Οι εκδοχές του είναι πλέον αμέτρητες, για μένα όμως το καλύτερο είναι το απλό (ψωμί, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, μπιφτέκι, τυρί) και μπέικον παρακαλώ… extra τραγανό!
Και ξεκινάμε…
ΥΛΙΚΑ
- 8 μικρά ψωμάκια μπριός
- 4 φέτες μπέικον
- 4 φέτες τυρί για τοστ
- μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ
- 700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κ. σ. Κέτσαπ
- 1μικρό κραμμυδάκι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε τον κιμά, με την κέτσαπ, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Πλάθουμε 8 μικρά μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να “δέσουν” οι γεύσεις για περίπου μισή ώρα.
Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι ψηστιέρα, σε χαμηλή θερμοκρασία, και τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια και το μπέικον. Το μπέικον, γίνεται πολύ τραγανό όταν αργοψήνεται. Γυρίζουμε πλευρά αρκετές φορές για να μην καούν. Λίγο πριν τα αφαιρέσουμε, βάζουμε και τα ψωμάκια στο τηγάνι να ροδίσουν.
Αρχίζουμε το στήσιμο. Ψωμάκι, λίγη κέτσαπ, λίγη μουστάρδα, λίγη μαγιονέζα. Μπιφτεκάκι. Τυράκι. Μπέικον. Ψωμάκι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πήγη: Mirmarlade Blog