Είναι νόστιμα, υγιεινά και φέρνουν μια αίσθηση Ανατολής σε κάθε τραπέζι. Noodles μπορούμε να βρούμε πλέον σε κάθε σούπερ μάρκετ και να ετοιμάσουμε με αυτά απίστευτα πιάτα είτε για το μεσημεριανό είτε για το δείπνο. Δοκίμασε σήμερα να φτιάξεις spicy noodles με μελιτζάνες.
Τι θα χρειαστείς
• 1 πακέτο noodles ρυζιού
• 3 κ.σ. gochujang (καυτερή πάστα)
• 1 κ.σ. miso
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ¼ φλ. Φυστίκια
Εκτέλεση
- Σε ένα καταρολάκι με αλατισμένο νερό που έχει βράσει ρίχνουμε τα noodles. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Τα βγάζουμε al dente και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι, προσθέτοντας κρύο νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το gochujang και το miso, προσθέτοντας 1 ½ φλυτζάνι ζεστό νερό, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το υπόλοιπο λάδι. Συμπληρώνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε τη μελιτζάνα σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Παίρνουμε το μείγμα με το gochujang και, μαζί με τη μελιτζάνα, τα βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι η μελιτζάνα σχεδόν διαλύεται.
- Τέλος, προσθέτουμε τα noodles, το βούτυρο και ½ ποτήρι νερό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι.
- Σερβίρουμε το πιάτο με το κρεμμυδάκι και τους ξηρούς καρπούς.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.