Τα ζυμαρικά “παντρεύονται” άψογα με τα θαλασσινά. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο αρωματικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την ακόλουθη συνταγή, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία θαλασσινών που μπορείτε να προμηθευτείτε κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ της περιοχής σας.
Υλικά
1 βολβό μάραθο
1 πακέτο σπαγγέτι
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι
200 γρ. ντοματίνια
250 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
Εκτέλεση
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλικόβουμε το μάραθο. Τον ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με το καπάκι και τον μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε τους σπόρους της πιπεριάς και την κόβουμε σε κομματάκια. Την τοποθετούμε στο σκεύος με το μάραθο και ανακατεύουμε όταν χρειάζεται. Κόβουμε τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
Δείτε επίσης: Ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ με κόκκινη φακή
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.