Αν ψάχνετε για μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας, τα σουβλάκια σατέ με κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο με αρωματικές σάλτσες, και είναι τέλεια για BBQ, πικνίκ ή ακόμα και για ένα οικογενειακό γεύμα στο σπίτι. Ακολουθήστε τα βήματα και ετοιμαστείτε να γευτείτε μια μοναδική εμπειρία!

Υλικά:

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Ξύλινα καλαμάκια (μπορείτε να τα μουλιάσετε σε νερό για 30 λεπτά)

Για τη σάλτσα σερβιρίσματος:

  • 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν. Αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 2-3 ώρες) στο ψυγείο.
  2. Προετοιμασία σάλτσας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τη σχάρα ή το τηγάνι στη μέτρια φωτιά. Στερεώστε τις μπουκίτσες κοτόπουλου στα καλαμάκια και ψήστε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως.
  4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα σε πλάι για να βουτάτε. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Καλή σας όρεξη!