Οι μέρες περνάνε, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καιρός θυμίζει όλο και περισσότερο καλοκαίρι. Αναζητουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τον ήλιο στο μπαλκόνι, τη βεραντα, τον κηπο, την παραλία. Και σίγουρα θέλουμε κάτι δροσιστικό και αναζωογονητικό για να συνοδεύσουμε αυτές τις ώρες. Τι καλύτερο λοιπόν για να φτιάξουμε μια απολαυστική σπιτική λεμονάδα; Μια λεμονάδα τόσο απολαυστική στη γεύση αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη με το χρώμα της που με τον συνδυασμό των αρωμάτων θα σας κάνει να χαλαρώσετε και θα κάνει το μυαλό για λίγο να ταξιδέψει. Σας έχω την καλύτερη συνταγή Pink Lemonade με λίγες θερμίδες και μερικά tips που είμαι σίγουρος ότι θα την κάνετε και θα την ξανακάνετε μέσα στο καλοκαίρι.

Υλικά

  • 1300ml νερο
  • 300ml χυμό από φρέσκα λεμόνια
  • 15 γρ. κρυσταλλική στέβια
  • 160 γρ. φράουλες
  • 150 γρ. ανανά
  • Δυόσμο ή μέντα
  • Τζίντζερ
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη στεβια, ολόκληρες τις φράουλες και τον ανανά κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να πάρει μια βραση για δύο λεπτα. Αποσύρουμε από την φωτια, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματιου και έπειτα τοποθετούμε όλη τη λεμονάδα μαζί με τα φρούτα σε μια κανάτα μέσα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλά η απίθανη pink lemonade μας είναι έτοιμη.

Tips

– Αφήστε τα φρουτα μέσα στην λεμονάδα θα διατηρήσουν έντονα τα αρώματα και τη γεύση της λεμονάδας.

– Σερβιρετε με φύλλα δυόσμου η μέντας και τρίψτε φρέσκο τζίντζερ στο ποτήρι πριν την σερβίρετε. Θα απογειώσει την γεύση της.

– Μπορείτε να σερβίρετε σε ένα ποτήρι μισή ποσότητα από τη λεμονάδα και μισή ποσότητα από ανθρακούχο νερό. Θα αποκτήσει η λεμονάδας σας μια μοναδική αίσθηση σπιτικού αναψυκτικού.

– Και το καλύτερο για το τέλος. Μπορείτε να φτιάξετε τα καλύτερα σπιτικά κοκτέιλ προσθέτοντας σε κάθε ποτήρι μια μεζούρα από το ποτό της αρεσκείας σας. Συνδυαστε την με ρούμι, τελικά, τζιν η βότκα και κάντε το μπαλκόνι σας τον καλύτερο roof garden bar της πόλης.

Ιωάννης Παράσχος