Όταν η μέρα απαιτεί κάτι ζεστό, χορταστικό και εύκολο στην προετοιμασία, μια σούπα με τορτελίνι είναι η τέλεια επιλογή! Συνδυάζει τη θαλπωρή του ζωμού με τη νοστιμιά των γεμιστών ζυμαρικών, δημιουργώντας ένα γεύμα που μοιάζει με αγκαλιά σε μπολ. Είτε προτιμάς τα τορτελίνι με τυρί, είτε με κρέας, αυτή η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα στις γεύσεις σου. Ας δούμε πώς μπορείς να τη φτιάξεις!

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κοτσάνι σέλερι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 250 γρ. τορτελίνι (με γέμιση της επιλογής σου)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 100 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Πρόσθεσε το καρότο και το σέλερι και μαγείρεψέ τα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίξε την κονκασέ ντομάτα, τον ζωμό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Πρόσθεσε τα τορτελίνι και μαγείρεψέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 5-7 λεπτά).
  5. Ρίξε το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι να μαραθεί.
  6. Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα αν θες έξτρα γεύση.

Ένα μπολ από αυτή τη σούπα θα σου φτιάξει τη διάθεση, ενώ είναι ιδανικό γεύμα για τις κρύες μέρες. Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.