Μια σούπα θαλασσινών αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση όχι μόνο για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για την περίπτωση που χρειάζεσαι ένα ελαφρύ βραδινό με αρκετά θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασε να φτιάξεις τη συνταγή που ακολουθεί, γιατί είναι νόστιμη, πολύ εύκολη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλ. τριμμένη ντομάτα
2 φλ. νερό
2 κ.σ πελτές
3/4 φλ. κριθαράκι
320 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το μαϊντανό και το κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε τη ντομάτα, το νερό, τον πελτέ και στη συνέχεια το κριθαράκι. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν. Στο τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα θαλασσινά και τα μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Διαβάστε επίσης:
Τορτίγια με ομελέτα και σπαράγγια | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.