Το πράσο και ο μάραθος είναι θαυμάσιες πηγές πρεβιοτικών ινών για την υποστήριξη της υγείας του εντέρου και του ανοσοποιητικού σας. Το καυτερό λάδι τσίλι ξυπνά αυτό το πιάτο με τα αρωματικά μπαχαρικά που συνδυάζονται υπέροχα με τα φασόλια.

Συστατικά

  • 200g πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια 1cm/½
  • 160g μάραθο (περίπου μισό μάραθο κανονικού μεγέθους), ψιλοκομμένο
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 25g άνηθο, τα κοτσάνια και τα φύλλα κομμένα χωριστά
  • 100g cavolo nero, χοντροκομμένο
  • 400 γραμμάρια φασόλια φασόλια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι τσίλι
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί προζύμι, φρυγανισμένο, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και τον μάραθο στο στεγνό τηγάνι και αφήστε τα να απανθρακωθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  2. Βάλτε το ζωμό λαχανικών σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα μαζί με μια πιτσιλιά σάλτσας σόγιας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το πράσο και το μάραθο στον ζωμό που σιγοβράζει.
  4. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα κοτσάνια, το cavolo nero και περισσότερη σάλτσα σόγιας για γεύση, αν χρειάζεται. Σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα χόρτα.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια (με τα υγρά τους) και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθούν για άλλο ένα λεπτό.
  6. Σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ με φρυγανισμένο προζύμι στο πλάι. Συμπληρώστε με τα κρατημένα φύλλα άνηθου και το λάδι τσίλι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Βελούδινη πατατόσουπα με πράσο – Κρεμώδης και λαχταριστή!