Οι σούπες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πιάτα που μπορούμε να τοποθετήσουμε στο τραπέζι μας το χειμώνα. Είναι νόστιμες, χορταστικές και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν συνήθως αρκετά λαχανικά. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε συχνά παραδοσιακές σούπες, όπως η κοτόσουπα ή η ψαρόσουπα. Όμως υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές, εξίσου νόστιμες, που αξίζουν μια ευκαιρία. Μια ωραία εναλλακτική αποτελούν οι σούπες με γλυκιά κολοκύθα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή, αν επιθυμείς να φέρεις μια διαφορετική «νότα» στο οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα
2 κρεμμύδια
75 γραμ. τζίντζερ
λίγα φρέσκα μυρωδικά, όπως η μέντα ή το σχοινόπρασο
ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
125 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γ τσίλι
1 lime
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα 2 κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Τρίβουμε το τζίντζερ και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και το τσίλι και βράζουμε για 40 λεπτά. Μετά πολτοποιούμε τα λαχανικά, μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελουτέ υφή και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνοντας τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και συνοδεύουμε με το lime.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.