Οι μέρες των γιορτών θέλουν ζεστασιά, νοστιμιά και μια δόση πολυτέλειας στο τραπέζι μας. Η σούπα κάστανο είναι η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, αλλά και για να απολαύσεις κάτι ξεχωριστό με την οικογένειά σου. Εύκολη, αρωματική και απόλυτα γιορτινή!
Υλικά (για 4-6 άτομα):
- 500 γρ. βρασμένα ή ψημένα κάστανα (καθαρισμένα)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι (ή μισό κουταλάκι ξερό)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα
- Ψωμί φρυγανισμένο, για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε τα κάστανα και τον ζωμό. Άφησε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και δοκίμασε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
- Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με ξύσμα λεμονιού και συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply