Η σούπα γλυκοπατάτας είναι ένα γεύμα άνεσης. Είναι vegan, έχει φθηνά υλικά, φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για μελλοντικά γεύματα και δείπνα. Τελειότητα!

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 4cm φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • 700g γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • ζωμός λαχανικών 1,2 λίτρα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν.
  2. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
  3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τη σούπα, χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και σερβίρετε.

Tips:

  1. Καταψύξτε τη σούπα σε ατομικές μερίδες έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε εντελώς πριν το ζεστάνετε σε κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Για γαρνιτούρα, ρίξτε λίγο γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος σε κάθε μπολ ή πασπαλίστε με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή τηγανίστε μια πρέζα σπόρους κύμινου και νιφάδες τσίλι σε λίγο λάδι και ανακατέψτε τη σούπα.

Καλή απόλαυση!