Το κοτόπουλο σουφλέ αποτελεί ένα κατάλληλο Κυριακάτικο φαγητό που θα ικανοποιήσει όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και θα χρειαστείτε απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο κάθε σπιτιού.
Υλικά
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους
80 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. κασέρι
500 γρ. γιαούρτι
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
λίγο λάδι
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και τα μυρωδικά. Τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.