Το σορμπέ είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι πιο ελαφρύ από το παγωτό καθώς δεν περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά διατηρεί την υπέροχη γεύση των φρούτων. Εύκολο στην παρασκευή και εντυπωσιακό στην παρουσίαση, το σορμπέ παγωτό είναι η τέλεια επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε μια δροσιστική απόλαυση στο σπίτι.

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (π.χ. φράουλες, βατόμουρα, μάνγκο, πεπόνι)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία φρούτων: Πλύντε καλά τα φρούτα και αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια ή φλούδες. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ.
  2. Πολτοποίηση φρούτων: Πολτοποιήστε τα φρούτα μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Εάν χρειαστεί, περάστε τον πολτό από ένα ψιλό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε σπόρους ή ίνες.
  3. Προετοιμασία σιροπιού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Ανάμειξη: Ανακατέψτε το σιρόπι με τον πολτό φρούτων και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Εάν χρησιμοποιείτε λικέρ, προσθέστε το σε αυτό το στάδιο.
  5. Πάγωμα: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη. Ανακατεύετε το μείγμα κάθε 30 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου και να πετύχετε μια λεία υφή.
  6. Σερβίρισμα: Όταν το σορμπέ παγώσει πλήρως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ, γαρνιρισμένο με φρέσκα φρούτα ή φύλλα μέντας.

Τόσο απλό το σορμπέ παγωτό! Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη