Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή, ειδικά στην περίπτωση όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Αντί απλώς να τον ψήσεις, δοκίμασε τη συνταγή που ακολουθεί και «απογείωσε» το πιάτο σου με μέλι και σκόρδο.
Υλικά
- 1/3 φλ. Μέλι
- ¼ φλ. Σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα σολομού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη σόγια, το χυμό λεμονιού και την κόκκινη πιπεριά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Βάζουμε το σολομό από την πλευρά που έχει πέτσα και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και γυρίζουμε πλευρά. Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα μελιού και τις ροδέλες λεμονιού. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στο τηγάνι περίπου η μισή. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, ιδανικά με ρύζι.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.