Ο σολομός που γίνεται ακόμα πιο υγιεινός με ρεβίθια γεμάτα πρωτεΐνη και νεροκάρδαμο πλούσιο σε βιταμίνη C.
Συστατικά
- 2 × 100g φιλέτα σολομού
- 200g ρεβίθια κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος), στραγγισμένα
- 40g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100g κατεψυγμένα μπιζέλια
- 2 λεμόνια, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
- 80g κάρδαμο ή ρόκα
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C Ανεμιστήρας. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
- Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο πιάτο και τα θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και μετά ρίξτε μέσα τα ρεβίθια και τον αρακά. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε σιγά σιγά. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι. Δώστε του ένα μείγμα και γεύση για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.
- Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μια χούφτα κάρδαμο ή ρόκα στο κέντρο των πιάτων σερβιρίσματος. Περιχύνετε με κουτάλι λίγο ρεβίθια και αρακά και ξεφλουδίζετε από πάνω τον σολομό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και μια στύψιμο χυμό λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;