Ο σολομός που γίνεται ακόμα πιο υγιεινός με ρεβίθια γεμάτα πρωτεΐνη και νεροκάρδαμο πλούσιο σε βιταμίνη C.

Συστατικά

  • 2 × 100g φιλέτα σολομού
  • 200g ρεβίθια κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος), στραγγισμένα
  • 40g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100g κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 2 λεμόνια, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
  • 80g κάρδαμο ή ρόκα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C Ανεμιστήρας. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
  2. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο πιάτο και τα θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και μετά ρίξτε μέσα τα ρεβίθια και τον αρακά. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε σιγά σιγά. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι. Δώστε του ένα μείγμα και γεύση για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.
  4. Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μια χούφτα κάρδαμο ή ρόκα στο κέντρο των πιάτων σερβιρίσματος. Περιχύνετε με κουτάλι λίγο ρεβίθια και αρακά και ξεφλουδίζετε από πάνω τον σολομό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και μια στύψιμο χυμό λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σολομός στον ατμό και μπρόκολο με πατάτες ψητές