Όταν θέλεις να ετοιμάσεις ένα φαγητό που να συνδυάζει τη θρεπτική αξία με την απλότητα, ο σολομός με μπαχαρικά και αρακά είναι η τέλεια επιλογή. Γρήγορο, γεμάτο χρώματα και αρώματα, αυτό το πιάτο θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σου.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα Σολομού:
    Σε ένα μπολ, ανάμειξε την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Άλειψε τα φιλέτα σολομού με το ελαιόλαδο και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών. Άφησέ τα να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  2. Μαγείρεμα Σολομού:
    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ψήσε τα φιλέτα σολομού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά. Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Προετοιμασία Αρακά:
    Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε τον αρακά και τον ζωμό λαχανικών, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να απορροφηθεί ο ζωμός.
  4. Σερβίρισμα:
    Σε κάθε πιάτο βάλε μια στρώση από τον αρακά και τοποθέτησε από πάνω ένα φιλέτο σολομού. Σέρβιρε με φρέσκο ψωμί ή ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σολομός με ρεβίθια, αρακά και νεροκάρδαμο