Ο σολομός, όταν συνοδεύεται από μέλι και σκόρδο, δίνει ένα πιάτο ιδιαίτερα γευστικό και εκλεπτυσμένο. Αναδύει ξεχωριστά αρώματα, ενώ παράλληλα γίνεται γλυκός και πολύ ευχάριστος στη γεύση. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείς σε 15 λεπτά να παρασκευάσεις ένα πιάτο που παραπέμπει σε εστιατόριο και να εντυπωσιάσεις την οικογένεια ή τους καλεσμένους σου. Ακολουθεί η συνταγή για ένα από τα ευκολότερα πιάτα σολομού που μπορείς να ετοιμάσεις σπίτι σου.

Υλικά

2-3 φιλέτα σολομού

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγο πιπέρι καγιέν

2 κ.σ μέλι

1 κ.σ. ζεστό νερό

1 1/2 κ.σ. μηλόξιδο

1 κ.σ ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

μισό λεμόνι κομμένο σε φέτες

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε αρχικά το σολομό με το αλάτι, τα πιπέρια και τον αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το μέλι, το ζεστό νερό, το μηλόξιδο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ψήνουμε το σολομό, ξεκινώντας από την πλευρά που έχει την πέτσα. Τον γυρνάμε μετά από 1 λεπτό. Ψήνουμε για 1 λεπτό και την άλλη πλευρά και ρίχνουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα μελιού που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.