Aυτή η σοκολατόπιτα είναι εθιστική!

Υλικά

396γρ τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι ψημένα καρύδια

λίγο αλάτι

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

Για τη γέμιση

1 ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

350γρ μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Για τη καραμέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

¾ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

150γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Γαρνιτούρα:

Ψημένα καρύδια, τριμμένη καρύδα, αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη κρούστα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στο μίξερ χτυπάμε τη καρύδα, τα καρύδια, το αλάτι και το λάδι καρύδας μέχρι το μείγμα να γίνει τρίμματα. Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε απλώνουμε λίγο λάδι καρύδας και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα καρύδας πιέζοντας σταθερά ώστε το μείγμα αφήνοντας να πάει και  γύρω στις άκρες. Και στη συνέχεια τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα καρύδας και στη συνέχεια την ανακατεύουμε μαζί με την καρύδα αφήνοντας να σιγοβράσει, προσθέτουμε τη σοκολάτα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε πάνω από τη κρούστα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη καραμέλα

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει ενώ στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι καρύδας ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 8 λεπτά. Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω από τη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώνουμε την σοκολάτα και το λάδι καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα και πασπαλίζουμε αμέσως μετά με τη γαρνιτούρα.