Υπέροχα, γρήγορα, εύκολα και τραγανά σοκολατένια κέικ! Είναι ιδανικά για τα παιδιά αλλά και για τα μεγάλα παιδιά που λατρεύουν τη σοκολάτα.

Συστατικά

  • 5 μπάρες σοκολάτας νουγκά καραμέλας, ψιλοκομμένες
  • 150g βούτυρο, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 100g τραγανό φουσκωμένο δημητριακό ρυζιού
  • 75g μαύρη σοκολάτα

Μέθοδος

  1. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 20 εκ. με βαθιά όψη.
  2. Απλώστε ένα μεγάλο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε τη βάση του μπολ να αγγίξει το νερό).
  3. Προσθέστε τις μπάρες σοκολάτας και το βούτυρο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν, να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Το μείγμα θα πήξει στην αρχή, αλλά συνεχίστε να ανακατεύετε (ή χρησιμοποιήστε ένα σύρμα) και τελικά θα γίνει λείο.
  4. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τραγανά δημητριακά ρυζιού και τα διπλώνουμε μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα της σοκολάτας.
  5. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και πιέζετε προς τα κάτω για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη στρώση, σπρώχνοντας το μείγμα στις γωνίες και τις πλευρές της φόρμας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Εν τω μεταξύ, αιωρήστε ένα άλλο αντιθερμικό μπολ πάνω από το τηγάνι με το νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε τη βάση του μπολ να αγγίξει το νερό). Λιώστε τη σοκολάτα στο μπολ και στη συνέχεια περιχύστε ή απλώστε την πάνω από το κρύο τραγανό κέικ σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.
  7. Ψύξτε το τραγανό κέικ σοκολάτας στο ψυγείο μέχρι να δέσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια όσο είναι ακόμα στη φόρμα, βγάζουμε από το ταψί, το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Μίνι σουηδικά κέικ για τη βραδιά της Eurovision