Βρισκόμαστε μια “ανάσα” από την Πρωτοχρονιά και η απόλυτη πρωταγωνίστρια των ημερών δεν είναι άλλη από τη… βασιλόπιτα. Είτε προτιμάς τις παρασκευές τύπου κέικ είτε το παραδοσιακό τσουρέκι με το κλασικό φλουρί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τα κατάλληλα υλικά, αλλά και όλα εκείνα τα εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία. Φυσικά, δε γίνεται λόγος για κάποιο πανάκριβο μίξερ με χίλια διαφορετικά εξαρτήματα. Αυτό που έχει σημασία σε κάθε παρασκευή βασιλόπιτας είναι η σωστή δοσολογία και η ακρίβεια στο ζύγισμα των υλικών. Γι’ αυτό, σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή ζυγαριά, ειδικά αν είναι smart και παράλληλα μετρά και τις θερμίδες των τροφίμων που καταναλώνεις!
Sencor SKS7078BK: Το κυρίαρχο gadget στην κουζίνα
Η έξυπνη ζυγαριά κουζίνας Sencor SKS7078BK, με εύρος ζύγισης μέχρι 5 κιλά, είναι μια high tech συσκευή που θα σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε κάθε είδους παρασκευή. Είναι πρακτική, με άψογο design, λευκή οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό και μεγάλα λευκά ευανάγνωστα ψηφία στη στρογγυλή οθόνη με εμφανιζόμενο ύψος ψηφίου 2 cm. Αυτό που την κάνει όμως να ξεχωρίζει από τα προϊόντα της κατηγορίας είναι η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή Sencor FOOD, προσφέρει άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη και τακτικά ενημερωμένη βάση δεδομένων με τροφές και τη διατροφική αξία τους. Για την παρασκευή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα χρειαστείς τη λειτουργία “On scale”, η οποία δείχνει το βάρος του είδους που ζυγίζεται. Εκτός από τη λειτουργία ζύγισης, η ζυγαριά διαθέτει επίσης λειτουργία μέτρησης όγκου γάλακτος και λειτουργία μέτρησης όγκου νερού.
Αφού, λοιπόν, εξασφαλίσεις τον κορυφαίο “βοηθό” για να μην κάνεις λάθος στο μέτρημα, πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για τη βασιλόπιτα.
Υλικά για βασιλόπιτα
Υλικά:
- 18 γραμ. μαγιά μπύρας
- 440 γρ. γάλα
- 440 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 9 ποτήρια αλεύρι
- 1 ποτήρι πορτοκάλι ξυσμένο
- 300 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη μαγιά μπύρας σε ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο ρίχνουμε επίσης ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε σε λεκάνη το μίγμα της μαγιάς, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το πορτοκάλι, τα ποτήρια, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Τα δουλεύουμε όλα μαζί, προσθέτουμε και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά να γίνουν όλα μία καλή ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη πάνω σε ζεστό νερό να γίνει.
- Όταν γίνει, την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να ξαναγίνει και τη ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να γίνει.
- Όταν γίνει (για τρίτη φορά) είναι έτοιμη για ψήσιμο
Ένας πολύτιμος “σύμμαχος” και μετά τις γιορτές
Οι γιορτές θα περάσουν, η βασιλόπιτα θα μοιραστεί στην οικογένεια, όμως η Sencor SKS7078BK δεν είναι μια συσκευή που θα μπει στο ντουλάπι μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά θα παραμείνει στον πάγκο της κουζίνας. Αναρωτιέσαι το γιατί; Παραδοσιακά, μόλις αλλάξει ο χρόνος, οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε δίαιτα για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές. Αυτή είναι η στιγμή για να χρησιμοποιήσεις τις υπόλοιπες λειτουργίες της ζυγαριάς, αφού προσφέρει αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τη διατροφική αξία της πρόσληψης τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, χοληστερόλη, φυτικές ίνες) για να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του τι καταναλώνεις.
Είναι συνδεδεμένη στην καλύτερη διαθέσιμη βάση δεδομένων τροφίμων, καθώς η εφαρμογή ελέγχου Sencor FOOD σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους δημιουργούς της δημοφιλούς εφαρμογής Dine4Fit. Σίγουρα πρόκειται για τον ευκολότερο τρόπο για να καταγράψεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις ημερησίως αλλά και τα επιμέρους συστατικά που περιέχονται στη διατροφή. Ενεργοποιείται εύκολα με την άσκηση πίεσης ή την τοποθέτηση βάρους και απενεργοποιείται αυτόματα όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. Εξαιρετικά χρήσιμη θα σου φανεί και η “έξυπνη” λειτουργία TARA για να υπολογίζεις το απόβαρο, αλλά και για τη συμπληρωματική ζύγιση υλικών.
Στην Ελλάδα τις ηλεκτρικές συσκευές Sencor διανέμει ο Όμιλος Globalsat – Teleunicom, μέσω του δικτύου καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συνεργάζεται, δίνοντας πρόσβαση στους Έλληνες καταναλωτές σε ολόκληρη την προϊoντική γκάμα της εταιρείας.
Μάθετε περισσότερα εδώ
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.