Το sloe gin είναι ένα γλυκό λικέρ με βάση το τζιν και τους καρπούς από αγριοδαμασκηνιά, γνωστούς και ως sloes. Το φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι, και η υπομονή είναι το μόνο μυστικό του, καθώς απαιτεί λίγο χρόνο για να αναδείξει τα αρώματά του. Είναι ιδανικό για φθινοπωρινές βραδιές ή ως δώρο, αφού η γεύση του γλυκιά και φρουτώδης ενθουσιάζει κάθε λάτρη των λικέρ!

Υλικά

  • 500γρ. καρποί αγριοδαμασκηνιάς (sloes)
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 750ml τζιν

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά τους καρπούς και στεγνώστε τους. Τρυπήστε κάθε καρπό με μια οδοντογλυφίδα (ή χρησιμοποιήστε την κατάψυξη για να “σπάσουν” οι καρποί, κάτι που απελευθερώνει τους χυμούς τους).
  2. Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και το τζιν.
  4. Ανακινήστε το δοχείο καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά.
  5. Αφήστε το δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες. Ανακινείτε το μία φορά την εβδομάδα.
  6. Όταν είναι έτοιμο, σουρώστε το υγρό με φίλτρο καφέ ή τουλπάνι για να αφαιρέσετε τους καρπούς και τοποθετήστε το σε μπουκάλια.

Σερβίρισμα

Το sloe gin είναι τέλειο μόνο του ή με λίγο πάγο. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορείτε να το προσθέσετε σε κοκτέιλ ή να το σερβίρετε με σόδα για ένα ελαφρύ ποτό.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λικέρ βύσσινο: Βάλε κανελογαρίφαλο και θα με θυμηθείς!