Το sloe gin είναι ένα γλυκό λικέρ με βάση το τζιν και τους καρπούς από αγριοδαμασκηνιά, γνωστούς και ως sloes. Το φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι, και η υπομονή είναι το μόνο μυστικό του, καθώς απαιτεί λίγο χρόνο για να αναδείξει τα αρώματά του. Είναι ιδανικό για φθινοπωρινές βραδιές ή ως δώρο, αφού η γεύση του γλυκιά και φρουτώδης ενθουσιάζει κάθε λάτρη των λικέρ!
Υλικά
- 500γρ. καρποί αγριοδαμασκηνιάς (sloes)
- 250γρ. ζάχαρη
- 750ml τζιν
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τους καρπούς και στεγνώστε τους. Τρυπήστε κάθε καρπό με μια οδοντογλυφίδα (ή χρησιμοποιήστε την κατάψυξη για να “σπάσουν” οι καρποί, κάτι που απελευθερώνει τους χυμούς τους).
- Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το τζιν.
- Ανακινήστε το δοχείο καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήστε το δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες. Ανακινείτε το μία φορά την εβδομάδα.
- Όταν είναι έτοιμο, σουρώστε το υγρό με φίλτρο καφέ ή τουλπάνι για να αφαιρέσετε τους καρπούς και τοποθετήστε το σε μπουκάλια.
Σερβίρισμα
Το sloe gin είναι τέλειο μόνο του ή με λίγο πάγο. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορείτε να το προσθέσετε σε κοκτέιλ ή να το σερβίρετε με σόδα για ένα ελαφρύ ποτό.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply