Αυτή η απλή σαλάτα με σκουμπρί και πατάτα είναι τέλεια όταν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό για δείπνο. Το να φτιάξετε το δικό σας ντρέσινγκ το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Συστατικά

Για τις πατάτες

  • 150g baby πατάτες, τριμμένες
  • πρέζα αλάτι

Για το σκουμπρί

  • 2 φιλέτα σκουμπρί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ και τη σαλάτα

  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • στύψτε το χυμό λεμονιού
  • 2 μαρούλια

Μέθοδος

  1. Φέρτε ένα τηγάνι με νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στο τηγάνι να διατηρηθεί ζεστό.
  2. Για το σκουμπρί, προθερμαίνετε τη σχάρα στο ψηλό σημείο.
  3. Βάζετε τα φιλέτα σκουμπριού στο ταψί του γκριλ, αλείφετε με τη μουστάρδα ολικής αλέσεως και αλατοπιπερώνετε. Ψήστε τα στη σχάρα για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα και ψήστε για ένα ακόμη λεπτό ή μέχρι να ψηθεί το σκουμπρί.
  4. Για το ντρέσινγκ και τη σαλάτα, χτυπήστε με σύρμα την αγγλική μουστάρδα, το ξύδι από λευκό κρασί, το λάδι και το χυμό λεμονιού μαζί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε τα φύλλα μαρουλιού στο μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
  5. Μοιράστε το σκουμπρί σε δύο πιάτα, μαζί με τις πατάτες και τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!