Έχετε δοκιμάσει γαλλική κρεμμυδόσουπα; Μπορεί να μην ακούγεται τόσο ελκυστικό πιάτο στο άκουσμά του αλλά πραγματικά πρόκειται για μία από τις ωραιότερες γκουρμέ συνταγές. Μάλιστα, είναι αρκετά εύκολη και μπορείτε να την φτιάξετε και εσείς στο σπίτι σας, ειδικά εάν δοκιμάσετε την δική μας συνταγή που ακολουθεί παρακάτω.
Τι θα χρειαστείτε για την γαλλική κρεμμυδόσουπα;
- 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο, κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 6 φλ. ζωμός βόειος
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κτγ λευκό ξύδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 (3/4-inch-thick) French baguette slices
- 1 cup shredded Swiss cheese
- 1 cup shredded Gruyère cheese
Εκτέλεση Συνταγής
- Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα σε μέτρια ένταση της φωτιάς. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε τα μέχρι να καραμελώσουν για ένα μισάωρο. Προς το τέλος, ρίξτε και το σκόρδο.
- Σβήστε με κρασί.
- Ρίξτε και τον ζωμό, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Φέρτε σε μία βράση.
- Ύστερα, χαμηλώστε την φωτιά και σιγομαγειρέψτε για άλλα 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το θυμάρι και την δάφνη.
- Ρίξτε ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°. Σε ένα στρογγυλό ταψί, ρίξτε τα κομμάτια της μπαγκέτας και ψήστε τα για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
- Προαιρετικά, ρίξτε λίγη τριμμένη γραβιέρα πάνω από τη σούπα.