Η σημερινή μας συνταγή είναι για νόστιμα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα. Τα αγαπάμε από μικρά παιδιά και δεν υπάρχει περίπτωση να τα μαγειρέψουμε με λάθος τρόπο. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με κριθαρώτο, με πατάτες ή με μακαρόνια.
Τα υλικά για τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα
- 1 κιλό βοδινός κιμάς
- 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαιντανός
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά του τσαγιού κύμινο
- 5 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας πολτός τομάτας
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
- Ελαιόλαδο
- ½ κούπα νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- (προαιρετικά) μπορείτε να βάλετε και μισή κουταλίτσα του γλυκού κανέλα
Οδηγίες εκτέλεσης
-
Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά. Προσθέστε τη μέντα, τον μαϊντανό, την φρυγανιά, το ξύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το κρεμμύδι.
-
Προσθέστε τα αυγά και ρίξτε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατέψτε για δέκα λεπτά.
- Πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια.
-
Σε ένα τηγάνι ρίξτε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να γίνουν καφετιά.
Για την κόκκινη σάλτσα ντομάτας
-
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
-
Περάστε τις ντομάτες από τον τρίφτη και προσθέστε τις στην κατσαρόλα.
-
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τον πολτό ντομάτας και την μισή κούπα νερό. Μην ξεχάσετε το θυμάρι. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει η σάλτσα, τότε προσθέστε τα κεφτεδάκια.
-
Φροντίστε η κόκκινη σάλτσα να καλύπτει τα κεφτεδάκια. Εάν χρειαστεί, ρίξτε παραπάνω νερό. Που και που ανακατεύετε το φαγητό. Μαγειρέψτε για συνολικά 45 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι παχιά.
Είναι έτοιμα για απόλαυση τα πιο ωραία κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα.