Η πιο γρήγορη μους σοκολάτας που θα φτιάξετε ποτέ – χωρίς ωμά αυγά ή ζελατίνη. Είναι πολύ πλούσιο, αλλά είναι τέλειο για μια μικρή μερίδα μετά το γεύμα. Σερβίρετε σε μικρά φλιτζάνια εσπρέσο ή σφηνάκια, θα χρειαστείτε 8-12 ανάλογα με το μέγεθος.

Συστατικά

  • 200g μαύρη σοκολάτα (περίπου 52% στερεά κακάο)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 150ml διπλής κρέμας
  • 250g τυρί μασκαρπόνε πλήρες σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου

Μέθοδος

  1. Αφαιρούμε 2 τετράγωνα σοκολάτας και τα τρίβουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
  2. Σπάμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Ρίξτε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει μια λεία πάστα, μετά προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίξτε στα ποτήρια σφηνάκι ή τα φλιτζάνια εσπρέσο σας. Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε παγωμένο.

Καλή απόλαυση!