Αυτό το σάντουιτς παγωτό είναι εξαιρετικά εύκολο – απλώς χτυπήστε τα υλικά μαζί και ρίξτε μια σάλτσα βατόμουρου χωρίς ψήσιμο.

Συστατικά

  • 150g σμέουρα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 397γρ συμπυκνωμένο γάλα σε κασσίτερο
  • 100g ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
  • 32 μπισκότα τζίντζερ ή άλλα μπισκότα ή γκοφρέτες αν προτιμάτε, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Πολτοποιήστε τα σμέουρα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι και στη συνέχεια κοσκινίστε σε ένα καθαρό μπολ για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνω στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη διπλή κρέμα με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα από το μπολ. (Μην το ανακατέψετε σε αυτό το σημείο, γιατί θα συνεχίσετε να ανακατεύετε!) Διπλώστε το συμπυκνωμένο γάλα στην κρέμα μαζί με την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και τη μισή σάλτσα βατόμουρου που έχετε κρατήσει.
  3. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας στο ταψί. Ρίξτε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου από πάνω και αναδεύστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε ένα κυματιστό αποτέλεσμα.
  4. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.
  5. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων που λειτουργεί για τα μπισκότα σας, κόψτε 16 δίσκους παγωτού και στη συνέχεια βάλτε τους δίσκους ανάμεσα στα μπισκότα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορθογώνιες γκοφρέτες ή άλλα μπισκότα. Εναλλακτικά, παγώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για καρβέλι για να το σβήσουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σορμπέ παγωτό: Η τέλεια δροσιά για το καλοκαίρι

Leave a Reply

Your email address will not be published.