Αν θέλεις να απολαύσεις ένα λαχταριστό σνακ χωρίς να ανησυχείς για τους υδατάνθρακες, αυτό το σάντουιτς ομελέτας χωρίς ψωμί είναι η τέλεια επιλογή. Είναι εύκολο, γρήγορο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά που θα σε κρατήσουν χορτάτη και ενεργητική για ώρες.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1/4 φλιτζανιού γάλα (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (π.χ. μοτσαρέλα ή γκούντα)
- 4 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
- 1/2 αβοκάντο σε φέτες
- 2 φύλλα μαρούλι
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα (αν χρησιμοποιήσεις), το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε το μισό μείγμα αυγών, φτιάχνοντας μια λεπτή ομελέτα.
- Μόλις ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά, γύρισέ την προσεκτικά και ψήσε και την άλλη πλευρά. Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, ώστε να έχεις δύο λεπτές ομελέτες.
- Τοποθέτησε τη μία ομελέτα σε ένα πιάτο και πρόσθεσε από πάνω τη γαλοπούλα, το τυρί, το αβοκάντο και το μαρούλι.
- Σκέπασε με τη δεύτερη ομελέτα, κόψε το σάντουιτς στη μέση και σέρβιρε.
Μια μικρή πινελιά
Το σάντουιτς ομελέτας είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα χαμηλό σε υδατάνθρακες, αλλά γεμάτο γεύση και πρωτεΐνη γεύμα. Δοκίμασέ το και προσαρμόσέ το με τα αγαπημένα σου υλικά!
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply