Το σάντουιτς γαλοπούλας είναι ένα πιάτο που πρωτοεμφανίστηκε για τον εορτασμό της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Αυτή η παραλλαγή με γαλοπούλα είναι εξίσου γευστική και ιδανική για κάθε γιορτινή περίσταση.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
  • 300 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας chutney μάνγκο
  • ½ κιλό γαλοπούλα μαγειρεμένη, κομμένη σε κομμάτια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  2. Ρίξτε το κρασί, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και τον τοματοπολτό. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και αφήστε το να κρυώσει.
  4. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το chutney σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρύο μείγμα κάρυ και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε τη γαλοπούλα στη σάλτσα και ανακατέψτε να καλυφθεί πλήρως. Αλατοπιπερώστε.

Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο κρύο, συνοδευόμενο από σαλάτα ή φρεσκοψημένο ψωμί. Είναι ιδανικό για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι!

Καλή σας όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.