Η σάλτσα σατάι είναι μια παραδοσιακή ινδονησιακή σάλτσα που έχει κερδίσει την αγάπη πολλών σε όλο τον κόσμο. Με πλούσια γεύση και απλές, φυσικές υλικά, είναι ιδανική για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα, λαχανικά ή ακόμα και ως ντιπ για σνακ. Φτιάχνοντάς την στο σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική της γεύση σε κάθε σας πιάτο. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Υλικά

  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 πρέζα καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Συνδυάστε τα υλικά: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας, τη σόγια σος, το μέλι (ή τη ζάχαρη), τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  2. Ανακατέψτε: Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ ή ένα σύρμα για να ανακατέψετε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή και κρεμώδη σάλτσα.
  3. Προσαρμόστε τη γεύση: Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε τη γεύση προσθέτοντας καυτερή πιπεριά αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση και σησαμέλαιο για έξτρα άρωμα.
  4. Σερβίρετε: Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και σερβίρετε με ψητά κρέατα, λαχανικά ή απλά ως ντιπ με φρεσκοκομμένα λαχανικά.

Αποθήκευση

Η σάλτσα σατάι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα. Απλά ανακατέψτε την πριν τη σερβίρετε, καθώς μπορεί να χωρίσει λίγο.

Απολαύστε την υπέροχη γεύση της σάλτσας σατάι και κάντε κάθε γεύμα σας πιο νόστιμο!

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε την καλύτερη σπιτική σάλτσα πέστο!