Αυτή η απλή, πικάντικη σάλτσα μήλου δεν χρειάζεται χρόνο για να γίνει και παγώνει υπέροχα. Φανταστική με ψητό χοιρινό, αλλά και υπέροχη σε τηγανίτες.

Συστατικά

  • 225g μήλα μαγειρέματος, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 15g βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Κατεβάζουμε τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Tip:

Χρησιμοποιήστε μήλα Bramley που θα μαγειρευτούν σε μια αφράτη σάλτσα και θα έχουν γεύση καθώς προχωράτε για να έχετε τη σωστή ισορροπία γλυκόπικρου.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Pancakes με νουντλς λαχανικών: Το πιο σβέλτο βραδινό!