Αυτή η απλή, πικάντικη σάλτσα μήλου δεν χρειάζεται χρόνο για να γίνει και παγώνει υπέροχα. Φανταστική με ψητό χοιρινό, αλλά και υπέροχη σε τηγανίτες.
Συστατικά
- 225g μήλα μαγειρέματος, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 15g βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Tip:
Χρησιμοποιήστε μήλα Bramley που θα μαγειρευτούν σε μια αφράτη σάλτσα και θα έχουν γεύση καθώς προχωράτε για να έχετε τη σωστή ισορροπία γλυκόπικρου.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;