Αυτή η απλή σαλάτα ζυμαρικών είναι ιδανική για μεσημεριανό κουτί, πικνίκ ή ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορείτε να αλλάξετε την πρωτεΐνη και τα λαχανικά με ό,τι έχετε στο ψυγείο.
Συστατικά
- 300g ζυμαρικά farfalle
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες συν 3 κ.σ. από το λάδι τους
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
- 200g μαγειρεμένη γαλοπούλα ή κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 200g ντοματίνια, κομμένες στο μισό κατά μήκος
- Συσκευασία 210g μοτσαρέλα
- χούφτα φύλλα βασιλικού
Μέθοδος
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και μετά προσθέτουμε το ξύδι και τους κόκκους σκόρδου. Χωρίστε μεταξύ τεσσάρων κουτιών μεσημεριανού γεύματος.
- Πάνω από τα ζυμαρικά βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τις φρέσκες ντομάτες, τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού. Όταν είναι έτοιμο για κατανάλωση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Μάθε τον τρόπο για να φτιάξεις την τέλεια ζεστή λευκή σοκολάτα!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;