15 λεπτά και μια επιδρομή στο ντουλάπι του σπιτιού σας είναι ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή τη χορταστική σαλάτα με φακές και ρεβίθια, ντυμένη με ένα αρωματικό καρυκευμένο τάρκα.
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα (κατά προτίμηση μαύρα ρεβίθια), στραγγισμένα
- 400gr μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
- 250gr φακές μπελούγκα πουγκί μαγειρεμένες, στραγγισμένες
- μικρή χούφτα κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- ½ λάιμ, μόνο χυμός
Για το τάρκα
- 50ml ηλιέλαιο
- 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 30gr φρέσκο τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
- 1 κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας
- 2 κουταλιές σπόρους κύμινου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους nigella
- 10 αποξηραμένα φύλλα κάρυ
- 1 κουταλάκι αλάτι
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ρίξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνω στην άκρη.
- Για να φτιάξετε το τάρκα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε βίαια – αυτό θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το tarka κατευθείαν στο μπολ με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;