Η σαλάτα με παντζάρια και φρούτα είναι μια δροσερή και χρωματιστή επιλογή που συνδυάζει την γλυκιά γεύση των φρούτων με την πικάντικη γεύση των παντζαριών. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό σε ένα πλούσιο δείπνο. Οι αντιθέσεις στις υφές και τις γεύσεις δημιουργούν ένα πιάτο που δεν περνά απαρατήρητο και προσφέρει μια εκρηκτική εμπειρία στον ουρανίσκο.
Υλικά
- 3 μέτρια παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ελαφρώς ψημένα
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες
- 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατέψτε τα παντζάρια, το μήλο, το πορτοκάλι και το αχλάδι.
- Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα αν το επιθυμείτε και γαρνίρετε με τα φρέσκα φύλλα μέντας.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Καλή σας όρεξη!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;