Καρπούζι και φέτα; Φυσικά και ταιριάζει! Μια δροσιστική σαλάτα με αυτά τα δύο! Ένας δροσιστικός συνδυασμός καρπουζιού και φέτας με αγγούρι και μέντα, αυτή η σαλάτα φέρνει τις γεύσεις ενός ελληνικού νησιού στο καλοκαιρινό σας δείπνο.
Συστατικά
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ καρπούζι (ή 1 μικρό καρπούζι), περίπου 1,5kg
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα χοντροκομμένα
- 200gr φέτα, θρυμματισμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Χτυπάμε το μέλι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
- Ξεφλουδίστε το καρπούζι και κόψτε σε κομμάτια 2–3 εκ., πετάτε τυχόν εμφανή κουκούτσια (δεν πειράζει αν χάσετε μερικά). Κόβουμε το αγγούρι σε ελαφρώς μικρότερα κομμάτια. Τα προσθέτουμε και τα δύο στο μπολ με το ντρέσινγκ και μετά προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;