Αυτή η νόστιμη και ανάλαφρη σαλάτα με καλαμάρι είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλασσινών. Η σαλάτα αυτή συνδυάζει την θαλασσινή γεύση του καλαμαριού με την φρεσκάδα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα ιδανικό πιάτο για οποιαδήποτε εποχή.

Υλικά:

  • 500γρ. καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 150γρ. μίγμα πράσινων σαλατών (ρόκα, σπανάκι, λόλα)
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50γρ. ελιές Καλαμών, αφαιρεμένες τα κουκούτσια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 30γρ. κάπαρη
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 30ml ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του Καλαμαριού: Βράζετε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα δαχτυλίδια του καλαμαριού. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά. Σουρώνετε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.
  2. Ετοιμασία της Σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα των πράσινων σαλατών, τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την κάπαρη.
  3. Ετοιμασία της Σάλτσας: Σε ένα μικρότερο μπολ, ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από λευκό κρασί, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  4. Συναρμολόγηση: Προσθέτετε το καλαμάρι στο μπολ με τα λαχανικά. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαλάτα με καλαμάρι αμέσως, συνοδεύοντας με φρεσκοψημένο ψωμί για την απόλυτη γευστική εμπειρία.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Καλαμάρια με πικάντικη σάλτσα και κρασί