Αυτή η σαλάτα χωρίς μαγειρική φέρνει γλυκές, ξινές και ζεστές γεύσεις. Είναι ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα για έναν ή ένα συνοδευτικό με ρύζι και κάρυ για δύο.
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αγγούρι
- 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- χούφτα φύλλα και κοτσάνια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αποξηραμένη καρύδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- αλάτι
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
- ¼ κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας
- λίγα φύλλα κάρυ
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, ή για γεύση
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
- Για να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα φύλλα κάρυ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Για να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύετε να επιστρωθεί. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;