Εύκολη και δροσερή σαλάτα για να συνοδεύσει κάθε σας γεύμα και γιατί όχι να μην αποτελέσει ένα ελαφρύ σνακ.
Υλικά
- 5 μεγάλα ώριμα φρέσκα μωβ ντοματίνια, κομμένα σε κομμάτια
- 15 φρέσκα κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 15 φρέσκα κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν 4 φύλλα για γαρνιτούρα
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 x 125g μπάλες βουβαλίσιας μοτσαρέλας τυρί, στραγγισμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ με το βασιλικό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε το λάδι και ανακατέψτε να ενωθούν. Αφήστε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσεκτικά κουταλιώνουμε τις ντομάτες σε 4 πιάτα, κρατώντας τους χυμούς στο μπολ.
- Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, φτιάξτε ένα μικρό κούφιο στο κέντρο της ντομάτας. Τοποθετήστε μια μπάλα μοτσαρέλα σε κάθε «φωλιά». Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε ένα σταυρό στη μοτσαρέλα, περίπου 1cm βάθος. Ανοίξτε απαλά το τυρί και τοποθετείστε μέσα 1 φύλλο βασιλικού. Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας από τους κρατημένους χυμούς.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;