Υπάρχουν κάποια γλυκά που μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην κουζίνα της γιαγιάς, τότε που η μυρωδιά της βανίλιας και της κανέλας γέμιζε το σπίτι. Το ρυζόγαλο είναι ένα από αυτά! Κρεμώδες, γλυκό και γεμάτο θαλπωρή, το κλασικό αυτό επιδόρπιο είναι η ιδανική συνταγή για να απολαύσεις ένα κομμάτι παράδοσης στο πιάτο σου. Είτε το προτιμάς ζεστό είτε κρύο, ένα πράγμα είναι σίγουρο, το ρυζόγαλο είναι το απόλυτο comfort food!

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Κανέλα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Βράσιμο του ρυζιού: Σε ένα κατσαρολάκι, βάλε το ρύζι με 1½ φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι. Άφησέ το να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
  2. Προσθήκη του γάλακτος: Ρίξε το γάλα στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακάτεψε καλά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
  3. Γλυκαίνουμε το μείγμα: Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν.
  4. Δημιουργία κρεμώδους υφής: Διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και πρόσθεσέ το στο ρυζόγαλο. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  5. Σερβίρισμα: Μοίρασε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και άφησέ το να κρυώσει. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα.

Απόλαυσέ το ως ένα γλυκό επιδόρπιο ή ένα θρεπτικό σνακ!

Διάβασε επίσης:

Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, σοκολάτα και φράουλες – Έκπληξη γεύσεων!

Leave a Reply

Your email address will not be published.