Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα της σκόνης κουρκουμά και του αλατιού ανάλογα με τη γεύση. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το ξυλάκι κανέλας!
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή γκι
- Προαιρετικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 2 λοβούς κάρδαμου, 2 γαρύφαλλα
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε το ρύζι μπασμάτι σε ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό.
- Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, προσθέστε το ξεπλυμένο ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση.
- Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε τη σκόνη κουρκουμά και το αλάτι. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε το ξυλάκι κανέλας, τους λοβούς κάρδαμου και το γαρύφαλλο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι που εφαρμόζει καλά και σιγοβράζουμε για 18-20 λεπτά. Μην αφαιρείτε το καπάκι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
- Μετά από 18-20 λεπτά, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να κάτσει σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά.
- Μόλις ξεκουραστεί το ρύζι, αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το βούτυρο ή το γκι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το ρύζι και ανακατέψτε το βούτυρο ή το γκι.
Σερβίρετε ζεστό και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;