Να και μια συνταγή που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις. Υγρό παντεσπάνι γεμάτο με κρεμώδες φυστικοβούτυρο και έξτρα σοκολάτα ganache.
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας:
8 μεγάλα αυγά
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας + 2 κουταλιές της σούπας + ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
⅛ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
150γρ τυρί κρέμα
1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί. Πασπαλίζουμε το ταψί με 1 κουταλιά της σούπας κακάο. Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο, αλάτι, καφέ και βανίλια ανακατεύοντας ξανά. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά. Ρίχνουμε αργά το μείγμα σε εκείνο με το κακάο, χτυπώντας πάντα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ενώ το κεικ ψήνεται πασπαλίζουμε 1/4 φλ σκόνη κακάο σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφού αφαιρούμε το κεικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει γα λίγα λεπτά και με ένα μαχαίρι πολύ απαλά το αφαιρούμε αναποδογυρίζοντας το πάνω στην πετσέτα. Τυλίγουμε το κεικ με την πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ενώ το κεικ κρυώνει ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και μολις μαλακώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Σειρά έχει η βανίλια και οι 2 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Γεμίζουμε με την κρέμα το κεικ και σιγά σιγά το κάνουμε ρολό.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα τσιπ σοκολάτας και 2/3 της κρέμας γάλακτος σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε το κεικ. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν σερβίρουμε.