Φανταστικά ρολάκια κολοκύθας για το Halloween πάρτι! Είναι νόστιμα, εύκολα και πολύ γρήγορα στην παρασκευή τους.

Υλικά

  • ½ κίτρινη κολοκύθα, (κομμένο κατά μήκος)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 100g τυρί Stilton
  • 50γρ καρύδια
  • 50γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 500γρ σφολιάτα
  • 1 κουταλάκι σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με το λάδι, σκορπίζουμε πάνω τις νιφάδες τσίλι και τα φύλλα θυμαριού. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αφήστε να κρυώσει λίγο, μετά αφαιρέστε τη σάρκα με κουτάλι και πετάξτε το δέρμα και μετά τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  4. Θρυμματίζουμε το Stilton και ψιλοκόβουμε τα καρύδια και μετά προσθέτουμε στο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Χτυπάμε το αυγό. Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε 18εκ.x60εκ. και μετά κόβουμε σε 2 μακριές λεπτές λωρίδες.
  6. Τοποθετήστε το μισό μείγμα κολοκύθας στο κέντρο κάθε λωρίδας και αλείψτε τις μακριές άκρες με χτυπημένο αυγό, στη συνέχεια διπλώστε το κατά μήκος και πιέστε το μαζί για να σφραγιστούν.
  7. Γυρίζουμε τα ρολά έτσι ώστε η ένωση να είναι από κάτω, μετά κόβουμε σε κομμάτια 5εκ. και τα βάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Αλείφουμε τις κορυφές με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Αρνί στιφάδο: Φανταστική συνταγή με σάλτσα verde για το κυριακάτικο τραπέζι!