Τυρί, πέστο και αυγό, όλα τυλίγονται σε μια τορτίγια. Αυτή είναι μια τόσο εύκολη συνταγή! Απολαύστε αυτά τα ζεστά τυλιχτά για πρωινό ή ένα γρήγορο γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή ετοιμάστε τα για πικ-νικ ή για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά. Ετοιμάστε τα από την προηγούμενη μέρα και θα έχετε το πιο εύκολο και ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.
Συστατικά
- 4 μικρές τορτίγιες
- 4 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας (ή πράσινο πέστο)
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 4 αυγά
- 100g ώριμο τσένταρ ή άλλο τυρί, τριμμένο
Μέθοδος
- Αλείφουμε κάθε τορτίγια με 1 κουταλιά της σούπας πέστο και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίξτε 1½ κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το ένα αυγό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σκορπίζουμε το ένα τέταρτο του τυριού και ψήνουμε για 1 λεπτό. Βάλτε μια τορτίγια, με την πλευρά του πέστο προς τα κάτω, πάνω από το αυγό, πιέστε το και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά.
- Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη ενώ επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα αυγά, το τυρί και τις τορτίγιες.
- Όταν κρυώσουν αρκετά, τυλίξτε τις τορτίγιες με το αυγό και το τυρί μέσα. Σερβίρετε ζεστό ή αφήστε το να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσετε για μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;